Vårt flaggskepp för falsade plåttak. Skräddarsydd längd för att passa just ditt tak och tillräckligt diskret för att ingen ska märka det. 

En världsnyhet för takpannor och dig som vågar vara annorlunda – solcellslösningen som följer formen, inte normen.

Innovation i samarbete med solen

Allt började 2004 när fyra innovatörer förenades genom nytänkande och en vilja att revolutionera förnybar solenergi. Resultatet blev Midsummer, den branschledande tillverkingsmaskinen DUO och en integrerad solcellslösning för dig som inte kompromissar mellan elegans och effekt – Midsummer Solar Roofs.

Trimmad prestanda, slimmad profil

Solpanelerna du ser på taken i Sverige är ofta tunga och innebär stora hantverksinsatser för att montera och installera. Midsummers tunnfilmssolceller integreras i taket och monteras för att förstärka ditt tak istället för att dölja det. Detta genom den banbrytande lätta, flexibla och tunna profilen på endast två millimeter har våra celler inga problem att följa ditt taks former.

Men låt dig inte luras: våra solceller presterar, håller jämn kvalité i alla väder och garanterar ett diskret sätt att öka fastighetsvärde och sänka energikostnader.

Innovation från grunden

Midsummer grundades 2004 genom att ta maskinerna och processerna från tillverkningen av CD-skivor till att istället producera tunna, flexibla och lättviktiga solceller. Maskinen är den som idag kallas DUO, vårt stora genombrott på marknaden och en maskin som sålts världen över.

Optimerad på cellnivå

Midsummers tunnfilmssolceller, både i sig själva och sina olika utföranden på taken i Sverige, är uppseendeväckande ingenjörskonst. Trots dess lätta vikt och tunna profil producerar Midsummer upp till 110 Wp per kvadratmeter, med en nominell effekt på 55 Wp per panel och en verkningsgrad på upp till 16% på cellnivå.

Allt detta med tio års produktgaranti och hela 80% effektgaranti i 25 år.

Hållbar energi förtjänar hållbar produktion

Midsummer är bäst i test när det kommer till miljövänlig produktion av solpaneler – eftersom vår produktion är effektiv och vår fabrik går helt på förnybara energi från Sverige gör vi ett minimalt miljöavtryck från tillverkning till takmontering.

Enligt en studie gjord av Swerea IVF gör vår tillverkningsprocess ett betydligt lägre koldioxidavtryck än andra tillverkare av solcellspaneler – hela 90%.

Skapad i, med och för Sverige

Allt började här i Sverige, där Midsummer grundades 2004. Istället för att direkt blicka mot andra sidan jorden för produktionen fortsatte vi i Järfälla utanför Stockholm.

Sverige är sedan länge ledande i ingenjörskonst, designsäkerhet och ambitioner i grön energi – något vi uppmuntrar och vill fortsätta driva på.

Vårt flaggskepp för falsade plåttak. Skräddarsydd längd för att passa just ditt tak och tillräckligt diskret för att ingen ska märka det. 

En världsnyhet för takpannor och dig som vågar vara annorlunda – solcellslösningen som följer formen, inte normen.