INTEGRERADE SOLCELLSTAK

Traditionella solpaneler sticker ut på taket – vi vill i stället sticka ut ur mängden. Vi använder oss inte av kisel, glas eller aluminiumramar. Detta gör att vi kan erbjuda ett diskretare alternativ för solenergi. Midsummers tunnfilmssolpaneler är lätta, flexibla och endast 2 mm tunna. I vår produktionsanläggning i Järfälla integreras de i falsade plåttak och takpanneanpassade moduler för en praktisk, trendig och minimalistisk design.

Resultatet är ett integrerat solcellstak som enkelt ansluts till skorstenar, takfönster, huvar och ränndalar. Det kan därför på ett snyggt och diskret vis täcka exempelvis villa, fritidshus eller flerfamiljshus.

HÖG VERKNINGSGRAD, LÅG MILJÖPÅVERKAN

Vi tillverkar inte bara solceller, vi tillverkar även maskinerna som tillverkar solcellerna vilket ger oss full kontroll över produktion såväl som utveckling. Våra egenutvecklade CIGS-solceller har ljusabsorberande skikt bestående av koppar, indium, gallium och selen. De ger en installerad effekt på 100 W/m2 och verkningsgraden ligger på 15,5% per cell.

Midsummer är bäst i test när det kommer till miljövänlig produktion av solpaneler. Eftersom vår produktion är effektiv och vår fabrik endast brukar svensk förnyelsebar el gör vi ett minimalt miljöavtryck från tillverkning till tak. Enligt en studie gjord av Swerea IVF gör vår tillverkningsprocess ett betydligt lägre koldioxidavtryck än andra tillverkare av solcellspaneler.

Läs mer om våra plåttak, Midsummer SLIM

Läs mer om våra solceller för takpannor, Midsummer WAVE