Plåttak

Produktinformation

  • Från 250 kr/ m2

  • Snabbt och enkelt att lägga

  • Säljs direkt till privatpersoner och företag

Plåten finns i färgerna; svart, silver, tegelröd, mörkgrått och aluzink.

Vårt plåttak är ett vackert plåttak med ett tidlöst utseende. I jämförelse med traditionell dubbelfalsad bandtäckning ger profilerna med sin något smalare profil och något högre falsar mer ”liv” och en mycket slätare yta, vilket uppskattas av våra kunder. Plåten levereras av svenska SSAB.

Specifikationer

Falsbredd: 485 mm
Längd: Upp till 12 meter.
Vikt: 4,2 kg/m2
Profilhöjd: 35 mm
Plåttjocklek: 0,6 mm

Installation

Vårt plåttak är ett enkelfalsat plåttak med en unik plåtprofil som ger god vintålighet och snabb installation. Profilen har en unik monteringsprincip som reducerar antalet fästpunkter och den har inga synliga infästningar. Profilen har inga lösa delar utan kantprofilen tjänar både som fästlist och låsning för nästa plåt i samma moment. Infästningen sker med montageskruv i de förstansade hålen, som ligger i fästskenan. Genom att plåten inte har någon fast infästning på den enkelfalsade sidan kommer den alltid att kunna röra sig där oavsett temperatur och då också alltid ge en slät yta.

Taket klarar taklutningar ner till 6 grader, under 14 graders taklutning måste falsen slutas. Det görs enkelt med en falsmaskin som tillhandahålls. För bästa resultat rekommenderar vi att falsen alltid sluts, oavsett taklutning. Taket är enkelt och går fort att lägga både för lekmän och yrkesmän. Alla takgenomföringar såsom skorsten, takfönster, huvar och stosar sak falsas ihop av yrkesman.
Monteringsinstruktion, öppnas i separat PDF

Tillbehör
I systemet så ingår fotplåt, nockplåt, vindskiveplåt, ränndal och vägganslutningar se skisserna nedan.

Garantier

15 års garanti lämnas på plåten.

Fasadplåt

Den falsade plåten är lika snygg som fasad som tak, även här med dolda infästningar vilket ger ett modernt utseende och en slät fasad. Den enda skillnaden mot taket är att plåtarna levereras utan falsfett. Montage av foder och lister sker som på vilket byggplåtssytem som helst.

Plåten passar perfekt för fasadrenoveringar av gamla industribyggnader. Eftersom att vårt plåtsystem är ett av få som tillåter rörelser utan att ge spänningar i plåten så ger det inte heller ifrån sig smällar och knäppande ljud vi temperaturväxlingar. Det gör systemet perfekt för stall och ridhus, där man annars riskerar att skrämma djuren om man använder vanliga byggplåtsytem.

Räkna på ditt tak

Med takkalkylatorn får du en grov offert direkt.

Räkna på ditt tak

Referenskunder

Bland referenskunderna nedan ses hur snyggt taket blir på olika typer av hus