Om Midsummer­ solar roofs

Produktinformation

  • 999 kr/m² med solpaneler på ena sidan av taket

  • 90 W/m2

  • Snyggt falsat plåttak

Med Midsummer solar roofs integrerade solcellstak blir ditt hus snyggt och producerar samtidigt el åt dig. Taket är ett attraktiva falsat plåttak och är lika snyggt på sadeltak som pulpettak. Det kan anslutas till skorstenare, takfönster, huvar och ränndalar och tillbehör för taksäkerhet finns. Taket klarar ner till 6 graders lutning och har god vindtålighet.

Tunnfilmssolpanelerna integreras på plåten i fabriken. Tunnfilmssolpanelerna är bara 2 mm tjocka, flexibla och lätta och tillsammans med plåttaket skapar de Midsummer solar roofs, marknadens snyggaste integrerade solcellstak. Midsummer solar roofs har precis blivit ännu bättre genom att plåten nu är i samma bredd som solpanelen, det ger en högre installerad effekt på 90 W/m2 och ett snyggare tak, se bild nedan.

Solcellerna i panelerna är så kallade CIGS-solceller, vilket innebär att den ljusabsorberande halvledaren består av koppar, indium, gallium och selen. Solcellerna är fria från både kadmium och bly. Solpanelerna är CE-märkta, IEC-certifierade och UL-certifierade och takplåten är CE-märkt.

Mått

Plåten till Midsummer solar roofs kan göras i valfri längd upp till 12 meter och den täckande bredden är 0,36 meter.

Solpanelerna är 0,355 m breda och säljs i följande längder, 2,12 m, 2, 44 m, 2,75 m, 3,07 m, 3,38 m, 3,7 m och 4,02 m. För längre tak så går det att skarva panelerna och kopplingarna täcks då av ett snyggt plåtbeslag.

Installation

För att göra det enklare för dig så erbjuder vi installation med totalentreprenad. Testa solcellstakskalkylatorn för att få en offert på totalentrprenad för ditt tak. Är du händig kan du göra enkelt göra installationen själv eller vill du hellre att din hantverkare gör den så hjälper vi dig med det. Elinstallationerna tar cirka en arbetsdag och ska göras av ett elinstallationsföretag med verksamhetstypen elproduktionsanläggningar, enligt Elsäkerhetsverkets offentliga register.

Garantier

Vi garanterar 90 % av den installerade toppeffekten efter 10 år, 80 % av den installerade toppeffekten efter 25 år och lämnar 5 års produktgaranti på solpanelerna. På växelriktarna lämnas 5 års garanti. Midsummers solpaneler är CE-märkta och certifierade enligt den internationella standarden IEC 61646 och IEC 61730 samt den amerikanska standarden UL. På plåten lämnas 15 års garanti.

Svensktillverkat är smart

Som enda tillverkare producerar Midsummer både solceller och solpaneler i Sverige. Produktion sker i vår fabrik i Järfälla, där även plåten falsas. Midsummer är världsledande inom tillverkning och utveckling av kostnadseffektiv och nyckelfärdig produktionsutrustning för CIGS-solceller. Solcellerna i Midsummer solar roofs tillverkas av Midsummers egenutvecklade maskin DUO. Av solcellerna tillverkas solpaneler och dessa integreras i plåttaket i fabriken. Plåten till taket levereras av svenska SSAB. I fabriken i Järfälla används endast svensk förnyelsebar el.

 

Om Midsummer

Midsummer är världsledande inom tillverkning och utveckling av kostnadseffektiv och nyckelfärdig produktionsutrustning för CIGS-solceller. Vår egenutvecklade maskin DUO säljs framförallt på export. Företaget grundades 2004 och 2017 var försäljningen 115 miljoner, företaget har 70 medarbetare.

Räkna på ditt solcellstak

Med Midsummer solar roofs kalkylator får du en uppskattning om hur mycket du kan spara årligen med vårt snygga solcellstak.

Räkna på ditt tak