Upplev ljusets hastighet.

Framtidens greentech för ditt tak.
Ladda din elbil med en svensk solkraftsinnovation.

För dig med
skyhöga ambitioner.

Nu finns taket för dig som inte accepterar
kompromisser mellan design, effekt och innovation.

hög prestanda
utan hävdelsebehov.

Våra kraftfulla, flexibla och rakbladstunna solceller är utvecklade för att
producera maximalt med solenergi utan att ta mer plats.

Tillverkad i Sverige,
för Sverige.

Sverige är sedan länge ledande i ingenjörskonst, designsäkerhet och ambitioner i grön energi – därför finns hela vår tillverkning på hemmaplan, i Järfälla utanför Stockholm.

Alla tak är unika.
Precis som våra lösningar.

Ingen tak är det andra likt, därför tar vi fram en unik lösning för just ditt tak.

är du redo att skriva
solskenshistoria med oss?

INTEGRERADE SOLCELLSTAK

Traditionella solpaneler sticker ut på taket – vi vill i stället sticka ut ur mängden. Vi använder oss inte av kisel, glas eller aluminiumramar. Detta gör att vi kan erbjuda ett diskretare alternativ för solenergi. Midsummers tunnfilmssolpaneler är endast 2 mm tjocka, mycket flexibla och hållbara. I vår fabrik i Järfälla integreras de på ett falsat plåttak för en praktisk, trendig och minimalistisk design.

Resultatet är ett integrerat solcellstak som enkelt ansluts till skorstenar, takfönster, huvar och ränndalar. Det kan därför på ett snyggt och diskret vis täcka tex villa, fritidshus eller flerfamiljshus. Plåten till Midsummer solar roofs kan göras i valfri längd upp till 4 meter och kopplas samman upp till 12 meter och den täckande bredden är 0,36 meter.

HÖG VERKNINGSGRAD, LÅG MILJÖPÅVERKAN

Vi tillverkar inte bara solceller, vi tillverkar även maskinerna som tillverkar solcellerna vilket ger oss full kontroll över produktion såväl som utveckling. Våra egenutvecklade CIGS-solceller har ljusabsorberande skikt bestående av koppar, indium, gallium och selen. De ger en installerad effekt på 90 W/m2 och en verkningsgrad på 15,5%.

Midsummer är bäst i test när det kommer till miljövänlig produktion av solpaneler. Eftersom vår produktion är effektiv och vår fabrik endast brukar svensk förnyelsebar el gör vi ett minimalt miljöavtryck från tillverkning till tak. Enligt en studie gjord av Swerea IVF gör vår tillverkningsprocess ett betydligt lägre koldioxidavtryck än andra tillverkare av solcellspaneler.

ENKEL INSTALLATION OCH ANPASSNING

Våra medarbetare har högt tekniskt kunnande och lång erfarenhet av solceller. Vi finns med genom hela processen, från beslutet att byta till solcellsenergi, till att den produceras och används. Först skräddarsys soltaket efter ert behov, upp till 12 meter i längd. Därefter kan ni antingen ordna installationen själva eller ta hjälp av oss. För att få en offert på totalentreprenad, testa vår solcellskalkylator.

LITA PÅ MIDSUMMER

Eftersom Midsummer är ett svenskt, börsnoterat företag med en lång historia kan du känna dig trygg med oss. Vi garanterar 90% bevarad toppeffekt efter 10 år och 80% efter 25 år. Vi lämnar även 5 års garanti på solpanel och växelriktare, samt 15 års garanti på takplåt. Vår prioritering är att du ska fortsätta känna att solenergi är det självklara valet. 

Våra soltak är CE-märkta och våra solpaneler är IEC och UL-certifierade.
Prestandadeklaration för CE-märkning av Takplåt

EN STILREN, EFFEKTIV OCH FRAMTIDSSÄKER ENERGIPRODUKTION – ÄNTLIGEN NÅGOT FÖR ALLA

Med Midsummer solar roofs integrerade solcellstak blir ditt hus snyggt och producerar samtidigt el åt dig. Taket är ett attraktivt falsat plåttak och är lika snyggt på sadeltak som pulpettak. Det kan anslutas till skorstenar, takfönster, huvar och ränndalar och tillbehör för taksäkerhet finns. Taket klarar ner till 6 graders lutning, har god vindtålighet och höjer värdet på din fastighet genom både den snygga designen och lönsamheten i energiproduktionen (90 W/m2) som så gott som sköter sig själv.

Våra tunnfilmssolpaneler är bara 2 mm tjocka, flexibla och lätta och tillsammans med plåttaket skapar de Midsummer solar roofs, marknadens snyggaste integrerade solcellstak. Detta är något som förr i tiden bara funnits tillgängligt i länder med fler soltimmar, för företag och organisationer med stora ytor och ännu större budget. Nu har du möjligheten att vara en del av framtidens energiproduktion, vare sig du lever i slott eller koja.

MADE IN SWEDEN, FOR A BETTER WORLD

Vi tror på vårt land och vår tillväxt – där är vi på Midsummer enda tillverkare som producerar solceller och solpaneler i Sverige. I vår fabrik i Järfälla sker vår världsledande tillverkning och utveckling av kostnadseffektiv och nyckelfärdig produktionsutrustning för CIGS-solceller, av Midsummers egenutvecklade maskin DUO. Av solcellerna tillverkas solpaneler och dessa integreras i plåttaket, med plåt av svenska SSAB, i fabriken.

Vi tror även på vår miljö och vår roll i att tillgängliggöra klimatsmarta val – därför drivs hela vår produktion av helt förnybar el. Vi laddar även våra elbilar med våra egna solceller. 

Våra CSR-initiativ, våra klimatinvesteringar och våra insatser till förmån för egen energiproduktion från en förnybar källa är vårt sätt att leva efter frasen: “Made in Sweden, made for a better world.” Solcellerna är fria från både kadmium och bly, vi använder heller inte bristmaterial eller konfliktmineraler i vår tillverkning.

VÅR HISTORIA

Allt började 2004 med en grupp människor som tidigare jobbat på M2 – ett svenskt företag som sålde produktionsmaskiner för tillverkning av CD-skivor. Allt eftersom efterfrågan på CD-skivor minskade så började grundarna fundera över hur de kunde nyttja denna tillverkningsteknik för en mer framtidssäker industri, och kom då fort in på solceller. De första åren låg fokus på att utveckla tekniken och sälja produktionsmaskinen DUO, maskinen som idag är inget mindre än en branschrevolution. Allt började 2004, och Midsummers framgångshistoria har forsatt sedan dess.

NUTIDEN

Allt började med industrimaskiner för tillverkning av solceller, men sedan ett år tillbaka har vi även fokuserat på utveckling av nya snygga och innovativa solpanelsprodukter för konsument- och företagsmarknaden – produkterna du hittar här. Precis som vi gjorde 2004 när Midsummer grundades är vi motiverade att ta utvecklingen av marknader och branscher i egna händer, vilket har gjort det möjligt att anställa de drygt 100 personer som idag jobbar på företaget, och noteras på marknadsplatsen First North Growth Market.

FRAMTIDSVISION

Vi tror på solcellernas betydande roll för framtidens energikonsumtion, och möjligheten för konsumenters självständighet i valet av energikälla, så vi har tagit saken i egna händer att driva utvecklingen framåt. Vår övertygelse, att om ännu fler ska lockas att installera solenergi krävs lättmonterade produkter med snygg design, kritar vägen för vår utveckling av produkter. Produkter som kombinerar användarvänlighet, robust och stilren design och böjbara, lättviktiga solpaneler. Midsummer arbetar ständigt för att utveckla flera sådana produkter som nyttjar fördelarna med deras solpaneler, den tunna tjockleken, den lätt vikten och böjbarheten.

Du som värdesätter frihet i din energikonsumtion och tror på solenergins framtid, men kräver användarvänlighet och snygg design, kommer att älska våra produkter.